Simon&Mayer (Jobsgarden Kft.) 1134 Budapest, Dévai utca 19 VIII/811   Tel.: 06-30-445-0677

1. Vállalati Outplacement programok:

Sok olyan ügyfelünk van, akiknek a karrier coaching programot a volt munkáltatója állja. Ezt gyakran gondoskodó leépítésnek is hívja a szakma. Mit is jelent ez? Napjainkban számos cég kénytelen megválni olyan munkaállóitól, akinek nem a teljesítményével van probléma, a leépítés oka cégbezárás, átszervezés, vagy céges egyesülések, felvásárlások, melynek okán a pozíciók megduplázódnak, részlegek, üzletágak szűnnek meg. Sokszor megesik, hogy ezek a cégek szeretnének támogatást nyújtani az elbocsájtott munkavállalóiknak, hogy minél hamarabb találják meg az új lehetőségeket magas szintű karrier coaching támogatással.

A teljes programunk általában 3-4 hónapos időtartamot jelent, mely időtartam alatt a résztvevők 15 és 30 óra közötti coaching támogatást kapnak. A coaching ülések heti vagy kétheti rendszerességgel történnek.

Igény esetén lehetőséget biztosítunk az online konzultációkhoz is (webex, lync, skype stb). Résztvevőinknek kézikönyvet biztosítunk, mely a személyre szabott programhoz igazodik.

Az ügyfeleink elhelyezkedési rátája 95 % felett van.

2. Egyéni outplacement programok:

Van számos olyan ügyfelünk is, aki saját maguk fizetik ki a programot, mert megtérülő befektetésnek tartják – tudják, hogy az elsajátított technikákkal hamarabb és jobb lehetőségeket találnak a munkaerő piacon.

Mint ahogy az élet minden területére igaz, az állás keresők felkészültsége között is gyakran vannak jelentős különbségek, ezért résztvevőinknek az orientációs megbeszélés után személyre szabott programot állítunk össze, melynek alapján a coaching ülések száma is eltérő. Minimális programként az öt órás coaching időtartamot javasoljuk.

Gyakran foglalkozunk olyan álláskeresőkkel, akik akár 10-15 évnél hosszabb ideje nem kerestek állást, de nem ritka a 30 éves munkaviszony után váltani kívánó vagy kényszerülő résztvevő sem.

3. Az outplacement programok tartalmi elemei:

  • Önismeret, szakmai és személyes kompetenciák feltárása.
  • Szakmai célkitűzések meghatározása.
  • Karrier kampányterv készítése.
  • Célpiacok meghatározása (iparág, méret, földrajzi szempontok szerint).
  • Kommunikációs stratégia, melyek tartalmazzák az alábbi elemeket: önéletrajz készítés, interjú technika, online kommunikáció fejlesztése (Linkedin, Facebook, egyéb közösségi oldalakon való megjelenés), üzleti kapcsolatépítés (online, offline). Itt fontos megemlíteni, hogy cégünk munkaerő toborzással és kiválasztással is foglalkozik, mely kiváló lehetőséget biztosít a programban résztvevőknek a kapcsolatépítéshez illetve azonnali álláslehetőségek megtekintéséhez, megpályázásához.
  • Álláskeresési technikák elsajátítása, továbbfejlesztése, beleértve a hatékonyság növelését, megtartását az álláskeresés ideje alatt.
  • Utolsó lépésként támogatás az új pozícióban vagy munkahelyen történő beilleszkedéshez.

Programunk  létrehozásakor fontosnak tartottuk, hogy a sikeres álláskereséshez az összes szempontot figyelembe vegyük, melyek elengedhetetlenek az állás keresési projekt során  és teljes körű felkészítést adjunk a munkát keresőknek, illetve a karrierjüket fejlesztő szakembereknek.