Simon&Mayer (Jobsgarden Kft.) 1134 Budapest, Dévai utca 19 VIII/811   Tel.: 06-30-445-0677

A vezető kiválasztást közép- és felsővezetői pozícióknál, ill. nehezen megtalálható, speciális szaktudást igénylő pozícióknál alkalmazzák előszeretettel ügyfeleink.

A keresés megkezdésekor a munkaköri specifikáció alapján meghatározzuk a megcélzott vállalatok listáját. Minden olyan személyt szisztematikusan megkeresünk az ajánlattal, aki jelenleg a kiírt pozícióban dolgozik.

A vezető-kiválasztási projektek átfutási ideje a szűkített lista bemutatásáig kb. 5-6 hetet vesz igénybe, a projekt teljes átfutási ideje általában 60-90 nap az alábbiak szerint:

 1. Munkaköri specifikáció készítése
 2. A potenciális jelöltek beazonosítása: ajánlások, adatbázis-keresés, direkt megkeresés, internet és egyéb források, a cégen belülről érkező jelöltek beintegrálása a kiválasztási folyamatba, iparági benchmark készítése
 3. A jelöltek előszűrése: telefonos interjúk
 4. Személyes interjúk: a Simon&Mayer konzulensek által vezetett személyes interjúk angol, német, francia és magyar nyelven
 5. Szűkített jelöltlista elkészítése: részletes interjújegyzetek és azok kiértékelése a kompetencia alapú interjúra alapozva, tesztelés
 6. Ügyfélinterjúk: munkaszerződés megtárgyalása, külsős partner bevonásával formális referencia ellenőrzés*, utókövetés, elégedettségi kérdőív

EXECUTIVE SEARCH SZOLGÁLTATÁSUNKNÁL NEM ÉPÍTÜNK ADATBÁZIST, CSAK DIREKT MEGKERESÉSES MÓDSZERREL DOLGOZUNK. A GDPR ELŐÍRÁSAI MIATT MINDEN BEÉRKEZŐ ÖNÉLETRAJZUNK MEGSEMMISÍTÉSRE KERÜLT.

Ezt a szolgáltatástípust olyan ügyfeleink veszik igénybe, akik nem vesztették el az állásukat, de szeretnék a belső karrier útjukat sikeresebbé tenni, az alternatíváikat feltérképezni vagy valós piaci értékükről visszajelzést kapni.

Jellemző témák:

 •     Karrieralternatívák feltérképezése
 •     Konfliktuskezelés, stressz menedzsment
 •     Alkalmazotti versus vállalkozói életforma
 •     Üzleti kommunikáció fejlesztése
 •     Vezetői szerepre való felkészítés
 •     Professzionális önéletrajz/Linkedin profil elkészítése
 •     Networking
 •     Személyes márkaépítés
 •     Interjúra való felkészítés (próbainterjúk angolul és magyarul, trükkös kérdések és válasz opciók).

A folyamat egy 45 perces orientációs beszélgetéssel kezdődik. Ez alatt felmérjük az igényeket, bemutatkozunk és ez egyben lehetőség a coachcsal való személyes találkozásra is. A találkozón megbeszéljük a kereteket (időtartam, találkozók gyakorisága, házi feladatok) és „szerződést kötünk”.

Fontos megjegyezni, hogy a folyamat sikeres kimeneteléhez szükség van az elköteleződésre, a konzultáción való részvétel önmagában nem elég. A coaching gyorsan és személyre szabottan működik, de a kitartó munkát és az elszántságot, hogy átlépjük saját határainkat, nem lehet megspórolni.

 A találkozók 90 percesek, általában 2-3 heti rendszerességgel ismétlődnek. A találkozók száma a témától függ. Van olyan eset, amikor egy találkozás is elég, átlagosan 5-8 alkalmasak szoktak lenni a folyamatok.

Törekszünk arra, hogy a megbeszélések a lehető leginkább személyre szabottak legyenek, illeszkedjenek az egyén élethelyzetéhez, kitűzött céljaihoz és hatékony segítséget jelentsenek az elakadások kezelésében.

Coaching munkákat rendszerszemlélet alapján végezzük, melynek során fontosnak tartjuk, hogy a programjainkban résztvevő vezetőket és specialistákat támogassuk a képességeik feltérképezésében, céljaik pontos meghatározásában, valamint az azok eléréshez szükséges lépések megtervezésben.

 Munkatársaink mindegyike a fent említett terület szakértője, több éves multinacionális környezetben szerzett szakmai-vezetői és coaching tapasztalattal bírnak, valamint hazai és nemzetközi coach bizonyítványokkal rendelkeznek.

Munkánk során törekszünk arra, hogy olyan coaching pool-al rendelkezzünk, mely lehetővé teszi a minél szélesebb körű coaching metodikák elérhetőségét. 

A coachok életrajzát csatoljuk az ajánlatunkhoz.

Ügyfeleinket egyéni és team coaching esetén az alábbi  területeken tudjuk támogatni:

 •  változások kezelése
 •  projekt management
 •  prezentációs technikák
 •  új feladatoknak, szerepeknek való megfelelés
 • együttműködés fejlesztése
 • konfliktusok kezelése
 • stressz kezelés
 • vezetői kompetenciák fejlesztése
 • karrier-tervezés, fejlesztése

1. Vállalati Outplacement programok:

Sok olyan ügyfelünk van, akiknek a karrier coaching programot a volt munkáltatója állja. Ezt gyakran gondoskodó leépítésnek is hívja a szakma. Mit is jelent ez? Napjainkban számos cég kénytelen megválni olyan munkaállóitól, akinek nem a teljesítményével van probléma, a leépítés oka cégbezárás, átszervezés, vagy céges egyesülések, felvásárlások, melynek okán a pozíciók megduplázódnak, részlegek, üzletágak szűnnek meg. Sokszor megesik, hogy ezek a cégek szeretnének támogatást nyújtani az elbocsájtott munkavállalóiknak, hogy minél hamarabb találják meg az új lehetőségeket magas szintű karrier coaching támogatással.

A teljes programunk általában 3-4 hónapos időtartamot jelent, mely időtartam alatt a résztvevők 15 és 30 óra közötti coaching támogatást kapnak. A coaching ülések heti vagy kétheti rendszerességgel történnek.

Igény esetén lehetőséget biztosítunk az online konzultációkhoz is (webex, lync, skype stb). Résztvevőinknek kézikönyvet biztosítunk, mely a személyre szabott programhoz igazodik.

Az ügyfeleink elhelyezkedési rátája 95 % felett van.

2. Egyéni outplacement programok:

Van számos olyan ügyfelünk is, aki saját maguk fizetik ki a programot, mert megtérülő befektetésnek tartják – tudják, hogy az elsajátított technikákkal hamarabb és jobb lehetőségeket találnak a munkaerő piacon.

Mint ahogy az élet minden területére igaz, az állás keresők felkészültsége között is gyakran vannak jelentős különbségek, ezért résztvevőinknek az orientációs megbeszélés után személyre szabott programot állítunk össze, melynek alapján a coaching ülések száma is eltérő. Minimális programként az öt órás coaching időtartamot javasoljuk.

Gyakran foglalkozunk olyan álláskeresőkkel, akik akár 10-15 évnél hosszabb ideje nem kerestek állást, de nem ritka a 30 éves munkaviszony után váltani kívánó vagy kényszerülő résztvevő sem.

3. Az outplacement programok tartalmi elemei:

 • Önismeret, szakmai és személyes kompetenciák feltárása.
 • Szakmai célkitűzések meghatározása.
 • Karrier kampányterv készítése.
 • Célpiacok meghatározása (iparág, méret, földrajzi szempontok szerint).
 • Kommunikációs stratégia, melyek tartalmazzák az alábbi elemeket: önéletrajz készítés, interjú technika, online kommunikáció fejlesztése (Linkedin, Facebook, egyéb közösségi oldalakon való megjelenés), üzleti kapcsolatépítés (online, offline). Itt fontos megemlíteni, hogy cégünk munkaerő toborzással és kiválasztással is foglalkozik, mely kiváló lehetőséget biztosít a programban résztvevőknek a kapcsolatépítéshez illetve azonnali álláslehetőségek megtekintéséhez, megpályázásához.
 • Álláskeresési technikák elsajátítása, továbbfejlesztése, beleértve a hatékonyság növelését, megtartását az álláskeresés ideje alatt.
 • Utolsó lépésként támogatás az új pozícióban vagy munkahelyen történő beilleszkedéshez.

Programunk  létrehozásakor fontosnak tartottuk, hogy a sikeres álláskereséshez az összes szempontot figyelembe vegyük, melyek elengedhetetlenek az állás keresési projekt során  és teljes körű felkészítést adjunk a munkát keresőknek, illetve a karrierjüket fejlesztő szakembereknek.

Szervezetfejlesztés
Több ügyfelünknél átléptük az egyéni business coaching kereteit és az egész cégre kiterjedő összetett változási folyamatokat indítottunk el, mely folyamatnak a célja, hogy a cég a belső erőforrásait ki tudja bontakoztatni, felkészüljön a változásokra, stb.
A főbb területek: döntési folyamatok, kommunikációs rendszer és stílus, vezetők és beosztottak közötti kapcsolatok, vezetési stílus, konfliktuskezelés, stratégiaalkotás, jövőkép meghatározása, célok kitűzése.

Recruitment specifikus tréningek
Vállaljuk céges interjúztatók interjú technikai felkészítését egyéni vagy csoportos formában. A tréning magában foglal employer branding és social media elemeket is.

Moderáció
A moderáció olyan interaktív munkamódszer, amelynek során kreatív, mégis strukturált vizuális elemeket használunk. A moderáció során színes kártyákat és egyéb vizuális eszközöket, valamint nagyméretű pinboard táblát használunk. A párbeszédek alatt egyszerre csak egy résztvevő beszélhet. A módszer biztosítja, hogy minden résztvevő megtegye észrevételeit  és mindenki álláspontja világossá váljon. A folyamat rendkívül transzparens, nem fordulhat elő, hogy a kevésbé extrovertált, ámde magas tudással rendelkező kollégák véleményét elnyomják a „hangosabb” résztvevők. A módszer segítségével komplex problémák is rövid idő alatt feldolgozhatóvá válnak. Különösen ajánljuk a módszert vezetői megbeszélések, éves tervezés, nagyobb projektindító megbeszélések esetében.

AC (Assessment Center)
Az Assessment Center vagy AC az új munkatársak kiválasztása során alkalmazott módszer, amelynek célja, hogy a kiválasztásra kerülő jelöltek várható beválását felmérjék. A jelölteket a betöltendő munkakörre jellemző feladatok elé állítják és viselkedésükből, reakcióikból igyekeznek arra következtetni, hogy hogyan boldogulnának az adott munkakörben. A módszer előnye, hogy az általa kiválasztott jelöltek beválása általában jobb, mivel kiválasztásuk nemcsak verbális, hanem gyakorlati tapasztalatokra is alapozódik. Magyarra a módszert értékelő központnak fordítják, de az angol név használata a kiválasztással foglalkozók körében elterjedtebb.